Sonja's makkelijke maar o zo lekkere witlof kip pannetje
Ingredienten: (4 pers.):
1 kilo witlof
400 gram kipfilet
creme fraiche
bouillonblokje
bloem
zout
peper
citroensap
Bereiding:
Snij de kipfilet in blokjes. Wentel deze door bloem en bestrooi met zout en peper. Doe olie of boter in de koekenpan. Kip erin tot het net gaar is. De witlof in flinke stukken snijden (natuurlijk het bittere kegeltje verwijderen) en er bij doen. Het bouillonblokje toevoegen. Je hebt nu een hele volle koekenpan, maar de witlof slinkt na een tijdje stoven. Na zo'n klein half uurtje de creme fraiche met wat citroensap (naar smaak: even proeven) nog even stoven en roeren. Lekker met gekookte krieltjes of aardappelen.
Receptnummer: 3568 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Sylvia
Opmerking:
De kipfilet wordt door het stoven in het vocht van de witlof heerlijk mals. De smaak is verrassend. Eet smakelijk!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept