Ingredienten: (12 pers.):
2 cups bloem
1/2 cups suiker
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel gedroogde gist(baking soda sieved)
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel vers geraspte notemuskaat
1/8 theelepel kruidnagels gemalen
2 grote eieren
1 eetlepel sinaasappel schil
1 cup magere yoghurt
1/4 cup plantaardige olie (mais- of notenolie)
1 theelepel vanille extract
muffinpan/ caisses | Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160-200 graden Vet een Muffinpan in of zet de caisses klaar. Voeg de bloem, suiker, bakpoeder, gist, zout, notemuskaat en kruidnagel samen in een grote kom en roer alles goed door elkaar. Roer de sinaasappel schil er door. In een aparte kom de yoghurt, de olie, eieren en de vanille goed door elkaar roeren. Voeg het in een keer bij het bloem mengsel. Roer het goed door elkaar niet te lang. Doe de massa in de vormpjes of de Muffinpan, bestrooi ze met wat suiker. Bak ze in 20-25 minuten gaar en goudbruin. |