Nieuws   Zoeken 

Marijke's kip kerry
Ingredienten: (2 pers.):
1 dubbele kipfilet in blokjes
1 grote ui
1 appel
1 kippenbouillonblokje
1 eetlepel kerrie
1 eetlepel bosbessen of bramenjam
1 eetlepel mango chutney
40 gram boter
25 gram bloem
Bereiding:
Bak de kipblokjes even aan in een braadpan, haal ze uit de pan. Fruit in de boter de gesneden ui tot ze gelig ziet en voeg de kerrie toe. Voeg nu de bloem toe en laat dat ca 1 minuutje meebakken. Voeg dan scheutje voor scheutje een beetje water toe tot je een mooie saus gekregen hebt. Dan het bouillonblokje toevoegen, de mango chutney en de jam. Alles goed doorroeren en dan de kip weer toevoegen. Laat dit ongeveer 15 minuten op een laag vuurtje staan. De appel schillen en in blokjes snijden en nog even 5 minuten mee laten warmen. Smaakt heerlijk met rijst en seroendeng.
Receptnummer: 3587 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: marijke cooper
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept