Ingredienten: (4 pers.):
Bouillon:
1 liter water
2 runderbouillonblokjes
T.b.v. de bereiding van de soep:
Halve prei (zeer fijngesneden)
1 ui (zeer fijngesneden)
10 peperkorrels
3 stukjes foelie
ongeveer 25 gr. bloem
2 afgestreken el scherpe Franse mosterd (Dijon)
3 afgestreken el Zaanse mosterd
25 gr. boter
1/8 liter room
zout en peper
| Bereiding:
Kook het water en doe de bouillonblokjes er in.
Doe in een een braadpan de gesneden ui en prei en laat dit 10 min. smelten met de boter. Daarna vuur uit, doe de mosterd erbij en schep het mengsel goed door elkaar. Dan de bloem erover heen (gebruik een zeef tegen de klontjes) en voeg de peperkorrels toe.
Doe dit mengsel in de pan bij de bouillon en laat +/- een kwartier doorkoken. Zeven, de room toevoegen. Zout en peper naar smaak toevoegen.
|