Ingredienten: (4 pers.):
1 kgr. varkensgebraad
100 gr. chalotjes
2 dozen muskaatdruiven
100 gr. rozijnen
2 dl. porto
1 eetlepel groene peperbolletjes
zout, peper,
eventueel wat room
een weinig bloem
en 50 gr. boter | Bereiding:
Week de rozijnen in de porto gedurende enkele uren. Korst het gebraad in de boter en kruid met peper en zout,voeg de fijngesneden sjalotten toe en laat even stoven. Voeg de rozijnen, de peperbolletjes en het sap uit één blik druiven toe. Laat het vlees verder gaarstoven. Neem het vlees uit de saus, ontvet de saus indien nodig en bind met een weinig bloem. Voeg de druiven toe, laat ze in de saus opwarmen en voeg tenslotte de room toe.(facultatief) Snij het vlees en schik het op een schotel, overgiet met de saus en dien op met frietjes of kroketten. Eventueel versieren met gebakken of gegrilde schijven ananas. Men kan in plaats van varkensgebraad ook kalkoenfilet nemen. SMAKELIJK |