Nieuws   Zoeken 

Ben's biefstuk met kruidenboter
Ingredienten: (2 pers.):
2 biefstukjes van 250 gram elk
vers gemalen (zwarte) peper
zout
kruidenboter
Plm. 100 gr. boter
Bereiding:
Haal de (platgeslagen) biefstukjes minstens een uur van tevoren uit de koelkast. Laat ook de kruidenboter (kuipje) op kamertemperatuur komen. Doe de boter in de pan. Zet het vuur hoog. Als de boter begint te kleuren de biefstukjes aan beide zijden dichtschroeien en met een spaan (!), dus geen vork, (niet prikken!) heen en weer schuiven en keren. Baktijd 2 tot 5 minuten. Laat de biefstukjes nu op de (verwarmde) borden glijden met het bakvocht. Nu pas (en NIET eerder) bestrooien met zout en zwarte peper uit de molen. Op ieder biefstukje een schepje kruidenboter uit laten vloeien. Lekker met ijsbergsla en patates frites.
Receptnummer: 3796 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 5 min. | Meer recepten van: Ben
Opmerking:
De biefstukjes moeten op kamertemperatuur zijn, anders worden ze taai. Als je in de biefstuk prikt tijdens (of voor) het bakken lopen de vleessappen eruit en wordt-ie droog.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept