Nieuws   Zoeken 

Sonja's gevulde paprika's
Ingredienten: (2 pers.):
2 grote rode paprika's (of 4 kleintjes)
1 ui
200gr. shoarmavlees
bakgember
olijfolie
shoarmakruiden (eventueel)
200ml melk
1/2 eetlepel allesbinder
bouillonpoeder
kerrie
Bereiding:
Snij de kapjes van de paprika's af en verwijder de zaadlijst. Fruit de ui en bakgember in een beetje olijfolie. Voeg vervolgens het shoarmavlees toe en bak dit op hoog vuur gaar. Eventueel extra shoarmakruiden toevoegen om het wat pittiger te maken. Voor de saus: Maak de melk heet en doe hier 1/2 eetlepel (afgestreken) allesbinder in (of zoveel als dat de saus licht gebonden is, het moet geen papje worden). Voeg hier een flinke theelepel fijn gesneden bakgember, bouillon en kerrie aan toe naar smaak. Vul de paprika's met het vlees mengsel en giet de saus eroverheen. Vervolgens gaar/warm maken in de combi op 200ºC en 350Watt magnetron in 10 minuten (gewone oven 20 minuten op 200ºC). Serveren met rijst en mexicaansemix of doperwtjes.
Receptnummer: 3842 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Sonja
Opmerking:
Rode paprika's is het lekkerst omdat deze wat zoeter zijn maar groene kan natuurlijk ook.
Voor de saus kan ook bechamelsaus worden genomen die je dan kruid met gember, kerrie en bouillon (indien nodig).
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept