Nieuws   Zoeken 

Neeltje's mozarella met tomatendressing
Ingredienten: (4 pers.):
125 g gemengde blaadjes sla
500 g mozzarella
150 g zongedroogde tomaat in olie
verse basilicum
verse peterselie
verse marjolein of oregano
1 eetl balsamico azijn
1 eetl kappertjes
1 teentje knoflook
olijfolie
zwarte peper
Bereiding:
Maak eerst de dressing. Doe de zongedroogde tomaat in een foodprocessor of blender. Schenk 150 ml olie van de zongedroogde tomaat in een litermaat. Vul als er te weinig is eventueel aan met olijfolie. Was en droog de kruiden. Doe de kruiden, azijn en kappertjes bij de tomaat. Pel de knoflook, voeg deze met de olie aan de tomaat toe en pureer alles tot een dikke saus. Breng de dressing op smaak met peper. Verdeel de blaadjes sla over een bord. Laat de mozzarella uitlekken, snijd hem in plakjes en rangschik deze op de sla. Schep er lepelsgewijs de dressing over. Serveer direct.
Receptnummer: 3949 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Neeltje
Opmerking:
Dit is ook heerlijk als lunch, serveer er dan brood, ciabatta bijvoorbeeld, bij. Eet smakelijk.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept