Nieuws   Zoeken 

Martin's mozzarella-courgette taart
Ingredienten: (2 pers.):
200 gram bloem
1/2 zakje instantgist (dr.oetker)
mespuntje zout
1/2 dl olijfolie (extra viege)
1 courgette
2 bollen mozzarella, 125 gram per stuk
25 gram geraspte parmezaanse kaas
1/2 bakje groene pesto
grof zeezout
(versgemalen) peper
1/2 el olie om in te vetten
1 el bloem om te bestuiven
quichevorm doorsnede 24 cm
Bereiding:
doe in een kom de bloem, gist en zout en meng dit. olie en 3/4 dl lauwwarm water toevoegen en geheel in 10 minuten tot elastisch deeg kneden. Deeg tot bal vormen en afgedekt ca. 1 uur laten rijzen. Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand. courgette wassen en in plakjes van 3 mm dik snijden. courgette op rooster ca. 15 cm onder de grill in ca. 8 min. mooi bruin roosteren, halverwege keren. intussen de mozzarella met scherp mes in dunne plakjes snijden en in zeef laten uitlekken. oven voorverwarmen op 225 of gasstand 5. vorm invetten, deeg nogmaals goed doorkneden. aanrecht en deegroller bestuiven met bloem en deeg uitrollen tot ronde lap ca. 2 cm groter dan vorm. vorm hiermee bekleden en met vork gaatjes in de bodem prikken. in midden van oven bodem ca. 15 min. bakken. bodem uit oven nemen (oven aan laten staan) en bestrooien met 3/4 deel van de parmezaanse kaas. courgette en mozzarella dakpansgewijs in vorm leggen. pesto in dotjes erover verdelen. bestrooien met de rest van de kaas en royaal bestrooien met zeezout en peper. in midden van oven ca. 5 min. afbakken.
Receptnummer: 3968 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 100 min. | Meer recepten van: Martin Manni
Opmerking:
Komt uit de Allerhande van februari, zalig recept!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept