Nieuws   Zoeken 

Ronny's Oosterse broccoli met noedels
Ingredienten: (2 pers.):
200 gr noedels
(liefst van boekweit)
1 rode chilipeper
2 tenen knoflook
stukje verse gember
broccoli
japanse soja-saus
sesamsaad
kip of zalmmoot
Bereiding:
Water opzetten voor de noedels. Kip of zalmmoot bakken. In wok stukjes knoflook, gember en chilipeper aanfruiten in (sesam)olie. Na enkele minuten roosjes broccoli toevoegen en meebakken. Klein scheutje water toevoegen en broccoli daarin gaar laten koken/stomen. (Als je van knapperige, ongekookte broccoli houdt, mag je dat water vergeten.) Intussen noedels in vijf minuten gaar koken. Noedels door broccoli scheppen. Broccoli/noedels op bord scheppen, kip/zalm erop leggen en het geheel bestrooien met sesamzaad. Evt. extra soja-olie erover gieten.
Receptnummer: 4006 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Ronny
Opmerking:
Ook lekker: op het laatste moment zeewier (nori) in stukjes/reepjes door de noedels scheppen. Als je het vegetarisch wil houden, gewoon een plak (gemarineerde) tofu grillen ipv kip/zalm.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept