Ingredienten: (4 pers.):
pot van 1/2 liter
1 komkommer
1 rode peper
1/2 tl. ketoembar (gemalen koriander)
1/2 tl. djintan (komijn)
1/2 tl. knoflookpoeder
1/4 tl. djahe (gemberpoeder)
1/4 tl. koenjit (geelwortel)
snufje zout
5 el. suiker
1 dl. (witte) azijn | Bereiding:
maak de pot (met deksel) goed schoon schil de komkommer en snijd hem in smalle mootjes (soort kleine augurkjes) snijd de rode peper in ringetjes leg de komkommerstukjes in een pan, voeg de rode peper, de specerijen, het zout, de suiker en de azijn toe en giet er zoveel water bij dat de komkommer net onder staat breng het aan de kook en laat het met de deksel op de pan in 5 minuten gaar pruttelen laat de komkommer in de pan afkoelen en schep alles dan in de pot, deksel erop en een dagje in de koelkast laten intrekken het zoetzuur blijft ongeveer 6 weken goed |