Nieuws   Zoeken 

Marie-Jose's gevulde champignons
Ingredienten: (4 pers.):
1 pond grote champignons
1 ui
wat gerookt spek
peterselie
wat bloem
peper
voor beslag:
bloem
1 flesje bier
! eidooier
Bereiding:
Haal de pootjes uit de champignons, hak deze zeer fijn. doe dit ook met de ui, ger. spek en de peterselie. Fruit aan in een koekepan , begin met het spek daarna de ui. Op het laatst de pootjes laten bakken tot het vocht helemaal weg is. Dan pas de peterselie Strooi er ongeveer 1 eetlepel bloem over tot het wat vaster wordt. Laat even gaar worden. Laat het nu goed afkoelen. Spreid het op een plat bord uit , wordt het sneller koud. Maak het beslag ongeveer net zo dik als pannekoekenbeslag.Vul de champignons met het prakje , haal ze door het beslag en frituur ze tot ze goudbruin zijn. Lekker met een tomaten- of knoflook saus[warm]
Receptnummer: 4054 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Marie-Jose
Opmerking:
Het gerookte spek kun je vervangen door gek. ham, ontbijtspek of het helemaal weg laten kan ook. Lekker als lunch-hapje en met een salade als hoofd gerecht. Neem je kleine champignons heb je een borrelhapje. Wel gelijk serveren als ze uit de frituur komen anders worden ze zacht.Suc6 en groetjes
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept