Nieuws   Zoeken 

Sophie's kip met geitenkaas en bacon
Ingredienten: (4 pers.):
200 gr zachte geitenkaas
2 el honing
50 gr blanke rozijnen
50 gr boter
4 kipfilets
100 gr ontbijtspek of bacon
2 courgettes
1 teentje knoflook
2 et olie
zout en peper
Bereiding:
Vermeng de honing, peper, rozijnen en geitenkaas, tot een smeuige massa. Verhit de boter en braad de kipfilet lekker bruin, bestrooi ze daarna met peper en zout. Lek elke kipfilet op een stuk aluminiumfolie. Bak de plakjes ontbijtspek kort in het braadvet van de kip. Verdeel het kaasmengsel over de kipfilets. Leg het ontbijtspek op het kaasmengsel en vouw de pakjes dicht. Leg ze 20 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden). Schaaf intussen de gewassen courgettes in lange linten, en roerbak deze met een geperst knoflookteentje in de olijfolie. Serveer de kipfilets op een bedje van courgette, met lekker vers stokbrood.
Receptnummer: 4060 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Sophie Cremers
Opmerking:
Je kunt de geitenkaas ook vervangen door kruidenroomkaas.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept