Ingredienten: (4 pers.):
3 ons tauge
3 grote uien
4 ons kipfilet
2 eetlepels azijn
2 eetlepels sambal
2 teentje knoflook (mag ook meer)
4 eetlepels ketchup
wat olie
4 eetlepels pindakaas
9 eetlepels ketjap manis
6 eetlepels bruine bastard suiker
1 kopje boullion | Bereiding:
Zelf zorg ik altijd dat alles klaar staat in schaaltjes. Dus kipfilet snijden, uien snijden. enz. Bereiding Bak de kipfilet even aan. Schep het uit de pan. Bak de uien tot ze glazig zijn. Pers de knoflook erboven uit. Doe de boullion bij de uien. Voeg de azijn, ketjap en ketchup toe, roer dit goed door elkaar en voeg vervolgens de bastardsuiker, sambal en pindakaas toe. Doe de kip weer terug en laat deze gaar worden in de saus. Als de kip gaar is, de gewassen tauge toevoegen (nog even laten staan tot de tauge ook warm is. |