Nieuws   Zoeken 

Sonja's Poolse fruit piroggen
Ingredienten: (2 pers.):
Voor het deeg:
150gr tarwebloem
ongeveer 0,75dl water
Vulling:
Ieder soort fruit (vers of uit blik)
poedersuiker
Bereiding:
Bloem met water mengen en kneden to stevig deeg. Als het nog plakt, iets bloem bijvoegen. Deeg uitrollen naar plak van 2mm dik. Hieruit rondjes van 9cm halen. Fruit in het midden leggen (eerst fijnsnijden en fruit uit blik droogdeppen) en deeglapje dichtvouwen. Randjes aandrukken en eventueel met vork een motiefje erin drukken. In kokend water 4 minuten koken en uit laten lekken. Voor het opdienen wat poedersuiker eroverheen strooien.
Receptnummer: 4125 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Sonja
Opmerking:
Je kan het ook leuk opmaken met nog wat extra fruit eromheen en met slagroom.
Je kan ze ook groter maken of als rond taartje (leuk als gebak).
Je kan ze ook helemaal klaarmaken. Vervolgens als je ze gaat eten nog even 5 minuten onder de grill leggen. Het deegje wordt dan ook nog knapperig. Garneren idem. Indien gegrild zijn ze koud ook erg lekker (dit geldt vooral ook voor de taart (choco/suiker/notenschaafsel op de taart en dan grillen is ook erg lekker)).
Weer genoeg variaties mogelijk. Eet ze!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept