Cora's gevulde tomaten |
Ingredienten: (4 pers.):
6 tot 8 grote tomaten of tomaten en paprikas kan ook
rijst
peterselie
olijfolie
2 uien
peper en zout
suiker | Bereiding:
rijst vooraf gaar koken van de tomaten het kapje afhalen en uithollen. Uien snijden en fruiten in de olijfolie. tomaten vulsel toevoegen net als de peterselie, zout en peper en bouillonblokje. Eventjes laten pruttelen. Ondertussen in de tomaten een klein beetje suiker strooien. Rijst bij de prut doen en de tomaten vullen. In een ovenschaal zetten met een laagje water en olijfolie. Ongeveer 40 minuten in de oven op 200 graden. Als je paprikas vult geen suiker in de paprika doen |
Receptnummer: 4152 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: cora woerde |
Opmerking: Eventueel kun je ook gehakt rul meebakken met de uien. Het is lekker om ook aardappelschijfjes in de ovenschaal gaar te laten worden maar dat duurt dan wel vaak langer voordat alles gaar is. |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |