Sylvia's bakkers recept voor laagjes cake
Ingredienten: (8 pers.):
1/2 liter ei (wit en geel)
250 gr. kristalsuiker
beetje zout
citroenrasp
250 gram amerikaanse patentbloem(geen Zeeuwse bloem!)
3 el boter, smelten
Bereiding:
ei, kristalsuiker en beetje zout mengen in een metalen schaal en au bain marie verwarmen (pan kokend water en daar de schaal in doen) heel luchtig doorkloppen (niet met de mixer) citroenrasp erbij. gezeefde bloem erbij. direkt goed doorspatelen (niet met een gard!!) eventueel als laatste een beetje gesmoltenboter erbij. is niet perse nodig. dan de oven in. spiek ff in de supermarkt bij cakemeel hoe hoog en hoe lang.
Receptnummer: 4187 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: sylvia
Opmerking:
ik haat slagroom maar vind de cake in slagroomcake bijv. wel zalig. heb dit recept van een banketbakker gekregen. ga het binnenkort maken en laat het dan weten. ik snij de cake overdwars in drie-en en tussen de lagen doe ik dan jam of iets anders lekker. ik zie wel!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept