Nieuws   Zoeken 

Greetje's romige karamel-appelmoes
Ingredienten: (4 pers.):
1 kilo moesappelen
4 eetl. water
75 - 100 gr. suiker
300 ml. slagroom
2 eetl. geraspte sinaasappelschil
6 eetl. lichtbruine basterdsuiker
Bereiding:
Appelen schillen en in plakjes snijden. Kook de appelen met het water in 10 - 15 min. gaar. Af en toe roeren. Laat ze dan nog 5 min. doorkoken tot een dikke moes en voeg suiker naar smaak toe. Schep appelmoes in vuurvaste schaal en laat deze afkoelen. Slagroom enigszins stijfkloppen en de sinaasappelschil er door scheppen. Verdeel de room over de appelmoes en zet de schaal tot het opdienen in de koelkast. Voor het serveren de grill verwarmen tot zeer heet. Bedek de room met een laag basterdsuiker van 1 cm. dik. Zet schaal onder grill tot suiker smelt en karamel is geworden. Laat dit laagje koud en hard worden Goed in de gaten houden dat het niet te bruin wordt
Receptnummer: 4249 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Greetje Botter Fik
Opmerking:
nog makkelijker is een grote pot appelcompote
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept