Nieuws   Zoeken 

Zuurkoolsoep met salami van Els
Ingredienten: (4 pers.):
100 gr. rookspek
1 ui
1 teentje knoflook
2 tl paprikapoeder
750 gr. zuurkool
2 l water plus rundvleesbouillontabletten
3 aardappelen
200 gr. salami in dikke plakken
3 tomaten
21/2 dl room
peper
Bereiding:
Pak een grote soeppan en bak de spekblokjes hierin uit. De ui en knoflook fijnhakken. Met de paprikapoeder fruiten in het spekvet. Zuurkool en bouillon (water plus de rundvleesbouillontabletten)toevoegen. Aan de kook brengen. Ong. 30 minuten zachtjes laten koken. Aardappelen schillen en boven de pan raspen. Salami in blokjes snijden. Tomaten ontvellen en stukjes snijden. Samen met de salami toevoegen aan de soep. Nog 15-20 minuten doorkoken. Room er door roeren en op smaak brengen met peper. Tot slot goed heet laten worden. Heerlijk op een regenachtige of winterse dag!
Receptnummer: 4324 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min. | Meer recepten van: Els Herrenberg
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept