Nieuws   Zoeken 

Laurentina's arretjescake
Ingredienten: (8 pers.):
2 eieren
200 gr. suiker
50 gr. cacao
250 gr. frituurvet
200 gr. biskwietjes
Bereiding:
Eieren en suiker heel schuimig kloppen en dan de cacao er lepel voor lepel aan toevoegen (elke keer goed roeren tot je geen poeder meer ziet) Omdertussen smelt je 250 gr. Frituurvet (in het recept staat Delfia, ik weet niet of dat nog bestaat, maar elk ander goed merk is te gebruiken), laat het niet heet worden alleen smelten. Dit gaat bij het ei/suiker/cacao mengsel en weer goed roeren tot een homogene massa, dat duurt enige minuten. Dan breek je de biskwietjes (Maria of petit beurre in ieder geval een vast soort koekje, geen San Fransisco die is te bros) in stukjes en voegt het aan de massa toe. Het geheel in een met alufolie beklede cakevorm storten en in de koelkast op laten stijven, dat duurt wel een paar uur.
Receptnummer: 4375 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Laurentina
Opmerking:
Het klinkt misschien gek met frituurvet maar daar merk je verder niets van en plantaardig vet is niet ongezond maar het zijn natuurlijk wel veel calorieen. Het is echt heel lekker en apart en altijd successvol zeker als pas achteraf zegt wat de ingedienten zijn. Het is al een oud recept; geerfd van mijn oma die al in 1973 is overleden en hoe lang zij het had weet ik niet.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept