Nieuws   Zoeken 

Melissa's basis voor pizzadeeg
Ingredienten: (4 pers.):
400 gram tarwebloem
21 gram gist (3 zakjes van 7 gram)
1 tl zout
2,5 dl lauw water
Bereiding:
Maak een hoopje van 350 gram bloem (de rest voor het kneden bewaren) Maak een kuiltje in de bloem en doe daar de gist en het zout in Voeg geleidelijk het water toe onder het kneden Kneed het deeg goed door, tenminste 10 minuten, tot het elastisch is Snijd de deegbol in 4 delen en maak van die delen weer bolletjes Laat de bollen ca. 1,5 uur rijzen op een warme plek tot ze dubbel zo groot zijn Voor een pizza is een bol voldoende Kneed de bol en maak hem dunner, rol hem daarna plat met een deegroller
Receptnummer: 4387 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 135 min. | Meer recepten van: Melissa
Opmerking:
De oven moet op 190 graden voorverwarmd zijn. De basis voor elke pizza is tomatensaus/ tomatenblokjes, liefst gekruid met oregano. Ikzelf gebruik altijd een blik tomatenblokjes die ik even heb laten uitlekken in een vergiet en daarna met oregano, zout en peper gekruid heb. Verdeel iets van dit mengsel over de pizzabodem en bak dit ongeveer 15 min. Daarna kun je de rest van het beleg erop leggen en met geraspte kaas bestrooien. Dat alles moet dan nog 20 tot 25 minuten in de oven. Voor het beleg kun je van alles nemen. Houd wel rekening met groenten die veel vocht afgeven (zoals champignons) of een lang nodig hebben om te garen. Je kunt deze het beste even blancheren in kokend water.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept