Nieuws   Zoeken 

Annet's Provencaalse bol
Ingredienten: (4 pers.):
800 gram Gehakt
2 preien
250 gr. champignons
1 groene paprika
1 rode paprika
1 gele paprika
olijfolie
dikke plak oude kaas
Grote broodbol
Provencaalse kruiden
1 blikje tomatenpuree
Bereiding:
Rul het gehakt in olijfolie. Voeg aan het gehakt de tomatenpuree en de provencaalse kruiden toe, en laat het geheel gaar worden. Zet het gehakt weg om af te koelen. Snij de prei in kleine ringetjes, de paprika in kleine blokjes en de champignons in schijfjes. Bak dit ook gaar in olie en laat het daarna afkoelen. Snij de top van de broodbol en hol hem uit. Het gehaktmengsel en de groente moeten afgekoeld zijn tot ongeveer handwarm. Maak een mengsel van het gehakt, de groente, het broodkruim uit de bol en de, in kleine blokjes gesneden, oude kaas. Daarna vul je de bol met het mengsel, giet er nog wat olijfolie bij want het broodkruim neemt zoveel vocht op dat het gerecht snel droog wordt. Doe de top op de bol en smeer de bol aan de buitenkant in met olijfolie, dan wordt hij lekker knapperig. Zet hem tenslotte nog 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. De kaas is dan bijna gesmolten en dan is hij op zijn lekkerst !!! Bon appetit.....
Receptnummer: 4586 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Annet van der Wal
Opmerking:
Gebruik milde olijfolie om de smaak niet te laten overheersen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept