Nieuws   Zoeken 

@3anne's biefstuk met port-balsamicosaus
Ingredienten: (2 pers.):
250 ml rode port
250 ml droge witte of rode wijn
biefstuk of rosbief
3 eetlepels koude boter
1 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn
Bereiding:
Kook de wijn en de port in tot 1/3 deel en zet dit apart. Braad of bak het vlees op de gebruikelijke manier in een eetlepel olie en een eetlepel boter. Haal het vlees uit de pan en dek het af met alu-folie en zet het vlees op een warme plaats weg.
Doe de balsamicoazijn in de pan en roer de aanbaksels los, voeg er vervolgens het port/wijn mensel aan toe.
Kook de saus nog wat in en haal de pan van het vuur. Klop de resterende boter door de saus en breng de saus op smaak met zout en peper. Eet smakelijk.
Receptnummer: 4594 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: @3anne
Opmerking:
Een erg lekkere saus, echt iets voor een etentje door de week wat toch feestelijk moet zijn. Serveer er pasta bij met een lekkere salade en b.v. Franse boontjes. Voor 4 personen de hoeveelheid verdubbelen
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept