Nieuws   Zoeken 

Carla's Drentse koolraapstamppot
Ingredienten: (4 pers.):
750 gr. aardappelen
1 koolraap (circa 700 gr.)
zout
1/2 potje verse bieslook
250 gr. kastanjechampignons
2 eetlepels kruidenboter
1 bekertje bulgaarse yoghurt (125 ml)
versgemalen peper
11 gr. geraspte boeren Leidse kaas
Bereiding:
Schil de aardappelen, de koolraap en snijd ze in stukken en kook ze met weinig water en zout in ong. 20 min. gaar. Knip intussen de bieslook fijn. Snij de champignons in vieren. Verhit de kruidenboter in een koekepan en bak de champignons ong. 5 min tot al het vocht is verdampt. Maal er peperboven. Giet de aardappelen en de koolraap af en stamp ze fijn. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Roer de yoghurt, 3/4 deel van de kaas en 3/4 deel van de bieslook door de stamppot, breng op smaak met zout en peper en doe de stamppot in een schaal. Strooi de rest van de kaas erover en laat onder de grill gratineren. Schep de champignons erop en strooi er de rest van de bieslook over.
Receptnummer: 4597 | Categorie: Aardappel | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Carla
Opmerking:
Gevonden toen ik op zoek was naar oud hollandse gerechten.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept