Nieuws   Zoeken 

Tineke's supermakkelijke hartige taart
Ingredienten: (4 pers.):
4 - 5 plakjes bladerdeeg (of speciaal deeg voor hartige taart)
200 ml slagroom
3 eieren
150 gr geraspte kaas
200 gr spekreepjes
Bereiding:
vet een quichevorm (= een lage aardewerken taartvorm) in en bedek deze met de plakjes bladerdeeg. Klop de eieren en de slagroom samen met de geraspte kaas en voeg naar smaak zout en peper toe. Bak eventueel de spekreepjes kort (zonder boter). Verspreid de spekreepjes over de bodem van de taart en schenk het eiermengsel er overheen. Bak de taart plm 20 minuten in een oven van plm 200°C.
Receptnummer: 4599 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: tineke
Opmerking:
Varieer naar hartelust met de ingredienten, maar houdt de basis van bladerdeeg, slagroom en de eieren. Sugesties: 1. mosterd op de bodem, tomaten en tonijn of zalm eroverheen, bedekken met eiermengsel, 2. bak prei met spek en kerrie, bedekken met eiermengsel en kaas, 3. blauwe kaas en zeer goed uitgelekte spinazie. En zo kun je eindeloos varieren. De taart is trouwens ook zeer geschikt om in te vriezen! Tip: maak 2 (of meer) taarten met verschillende vulling en vries de overgebleven stukken in. Koude puntjes hartige taart doen het trouwens ook altijd goed bij de borrel.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept