Nieuws   Zoeken 

Josee's tiramisu
Ingredienten: (8 pers.):
3 koppen zeer sterke zwarte koffie (koud)
3 eetlepels brandewijn of Kahlua,
2 eieren, gesplitst,
3 eetlepels basterdsuiker,
250 gram mascarpone,
1 kop geklopte room (2,5 dl.),
pak lange vingers,
2 eetlepels pure cacao.
Bereiding:
Doe de koffie en likeur in een Ruimtekom van 1 liter. Mix de eierdooiers en suiker 3 minuten in een Ruimtekom van 2 liter tot ze dik en bleek zijn. Voeg de mascarpone toe en klop tot alles net is gemengd. Schep de room er met een metalen lepel door. Klop de eiwitten in een Ruimtekom van 1,5 liter tot zachte pieken. Schep ze snel en luchtig door het roommengsel met een metalen lepel. Probeer geen volume te verliezen. Doop snel de helft van de lange vingers een voor een in bet koffiemengsel. Laat overtollig vocht uitlekken en leg de lange vingers op de bodem van een diepe glazen schaal. Verdeel de helft van het roommengsel over de lange vingers. Doop de resterende lange vingers in het koffiemengsel en breng weer lagen aan. Strijk het oppervlak glad en bestuif het royaal met cacaopoeder. Zet de tiramisu 2 uur of tot hij stevig is in de koelkast zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
Receptnummer: 4616 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Josee van Tupper
Opmerking:
Gegeten bij een Italiaans restaurant in Alkmaar. Dus thuis ook geprobeerd Het recept komt uit "het grote boek met desserts". Vingers er haast bij opgegeten.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept