Nieuws   Zoeken 

@3anne's Scaloppine Piccati
Ingredienten: (4 pers.):
100 gram gekookte ham in plakken van omgeveer een 1/2 centimeter
75 gram boter
4 anjovisfilets
1 1/2 eetlepel grof gehakte kappertjes
2 eetlepels olie
75 gram bloem op een stuk bakpapier gestrooid
500 gram kalfsschnitzels of plat geslagen kipfilet
zout en peper
3 eetlepels grappa
4 eetlepels room
Bereiding:
Snij de ham in kleine blokjes en sauteer ze gedurende 30 seconden met 30 gram van de boter. Voeg de gehakte ansjovis en de kappertjes toe en sauteer deze ook kort mee. Maak de anjovis fijn met een houten lepel en roer tot ze in de saus zijn opgenomen. Draai het vuur uit. Tot zover kan je het 's morgens al klaar maken. Verhit in een grote koekenpan op een hoog vuur de olie en de boter. Zodra het schuim van de boter begint weg te trekken wentel je de scaloppini door de bloem en bak je het vlees 1 minuut aan iedere kant mooi bruin. Bij kipfilet langer bakken tot het vlees gaar is. Leg het vlees op een voorverwarmde schaal en strooi er peper en zout overheen. Dek af met folie. Zet het vuur uit en giet de grappa in de pan. Schraap de bezinksels los met een lepel en giet de grappa bij het ham/ansjomengsel. Draai het vuur weer aan onder de pan, voeg de room toe en laat deze kort indikken. Giet de saus over het vlees en serveer onmiddelijk.
Receptnummer: 4622 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: @3anne
Opmerking:
Heel lekker, bijzonder en snel met kalfsschnitzels, je kunt het vlees ook vervangen door varkensschnitzel of tussen twee velletjes plasticfolie plat geslagen kipfilet. Geen Grappa in huis, geen nood, met jenever gaat het ook.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept