Nieuws   Zoeken 

Els' gamba's in ontbijtspek (tapa)
Ingredienten: (4 pers.):
8 grote gamba's (gekookt)
8 plakjes ontbijtspek of bacon
100 gr. roomkaas
4 el mayonaise
2 tl olijfolie
1 el peterselie
zout en peper
Bereiding:
Pel de gamba's maar laat de staart eraan zitten. Maak met een scherp mes in de lengte een snee in de rug van de gamba. Meng de roomkaas met de peper en vul de sneetjes met dit mengsel. Wikkel er een plakje ontbijtspek of bacon omheen, laat de staart wel vrij. Bestrijk ze aan alle kanten met olijfolie en strooi er de peterselie over. Leg ze op een ovenrooster en bak ze ong. 15 a 20 minuten op 230 graden. Lepel in het midden van een bord wat mayonaise , eventueel vermengd met een teentje knoflook of wat citroen en schik de gamba's er omheen.
Receptnummer: 4629 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Els herrenberg
Opmerking:
Behalve het spaanse knoflookbrood (zie recept) is ook dit een huizenhoge favoriet bij de tapas!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept