Nieuws   Zoeken 

Els' champignons op z'n Grieks
Ingredienten: (4 pers.):
2 bakjes (kastanje)champignons
1 el olijfolie
1 gesnipperd uitje
4 el witte wijn
1 a 2 el tomatenpuree
sap van 1 citroen
1 laurierblaadje
wat rozemarijn
zwarte peper
kropje sla
Bereiding:
Haal de steeltjes van de champignons. Verwarm de olijfolie in een grote koekepan op matig vuur. De gesnipperde ui fruiten tot het glazig is. Doe er dan de champignons bij en bak ze mooi bruin. Vermeng de wijn met het citroensap en de tomatenpuree en voeg dat aan de champignons toe. Kruiden erbij en 10 minuutjes zachtjes laten sudderen. Laten afkoelen in de saus. Leg wat sla op de bordjes en verdeel de champignons plus saus erover. Lekker met een snee boerenbrood.
Receptnummer: 4670 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Els herrenberg
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept