Nieuws   Zoeken 

@3anne's pasta met walnotensaus
Ingredienten: (4 pers.):
400 gram tagliatelle
2 eetlepels boter
1 uitgeperste teen knoflook
1 fijn gesnipperde sjalot
4 verse blaadjes basilicum
125 gram walnoten in stukjes gebroken
250 gram champignons in vieren gesneden
2 1/2 dl room
peper en zout
40 gram vers gemalen parmezaanse kaas
1 eetlepels fijngesneden peterselie
Bereiding:
Pan met water opzetten voor de tagliatelle. Snipper de sjalot en smoor deze glazig in de boter op een niet te hoog vuur. Voeg de champignons toe en laat deze even meesmoren. Niet langer dan 1 minuut. Roer de walnoten erdoor en pers de knoflook erboven uit. Schep alles op een hoog vuur even door en giet dan de room er bij. Aan de kook brengen op een hoog vuur, blijf roeren. Dan het vuur lager draaien en de kaas erdoor roeren. Breng op smaak met zout en peper. De tagliatelle intussen beetgaar koken en de saus zachtjes laten pruttelen.Doe de basilicum in de saus. Als de pasta klaar is deze in een warme schaal doen en de saus erover heen gieten. Tot slot de peterselie erover strooien en alles goed door elkaar husselen of op het bord serveren
Receptnummer: 4709 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: @3anne
Opmerking:
Een heerlijk vegetarisch recept wat ook door de vleeseters erg gewaardeerd wordt. Ik heb het voor een groot gezelschap gekookt en die dachten dat er zwezerik in verwerkt was.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept