Nieuws   Zoeken 

Annette's schapenragĂ´ut
Ingredienten: (4 pers.):
800 gr lams of schapenschouder
400 gr wortelen
400 spruiten
200 gr uien
2 rapen
400 gr aardappelen
Knoflook
zout en peper
laurierblad
Bereiding:
Laat het vlees in lappen van onge. 2 cm dik snijden.Maak de groenten schoon en snij ze in niet te kleine stukken. Neem een gietijzeren kookpot, en smelt daarin de boter, laat het vlees aan alle zijden mooi bruin bakken. Neem het even uit de pot.Laat alle groenten te samen even fruiten tot ze glanzen, voeg het vlees er terug bij, het laurierblad, de fijngesneden knoflook en de kruiden erbij doen. Een klein beetje water, 1/2 kopje. Laat het zachtjes stoven . Af en toe eens omroeren om het aanzetten op de boden te voorkomen.
Receptnummer: 4729 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Annette
Opmerking:
Dit is echte wintersekost, en smaak nog lekkerder als het eerst een nacht gestaan heeft. Moet wel heel heet geserveerd worden.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept