Ingredienten: (4 pers.):
MARINADE:
500 gr. ajam (kipfilet in blokjes)
1 tl sambal
2 teentjes knoflook (geperst)
1 tl djahe
1 el ketoembar
1 el djinten
2 el ketjap manis
WOKKEN:
2 rode pepers (in ringetjes)
2 teentjes knoflook (geperst)
2 uien (gesnipperd)
2 prei (in ringetjes)
3 el ketjap manis
2 el bruine suiker
3 el witte wijnazijn
SAUS:
1/2 kopje ketjap manis
2 kopjes water (evt. op smaak gebracht met bouillonpoeder)
1 el pindakaas
1 tl sambal
allesbinder | Bereiding:
kipblokjes even 15 minuten marineren (het wordt nog lekkerder als je het een dag vantevoren in de marinade zet) ondertussen pepers, knoflook, uien en prei snijden in hete olie kipblokjes aanbraden, pepers, knoflook uien en prei erbij en tot slot de ketjap, suiker en azijn toevoegen serveren met rijst, maar als je nog wat extra saus erbij wil serveren: ingredienten voor de saus in een pannetje opwarmen en binden met allesbinder |