Nieuws   Zoeken 

Marian's Mihoen, Sambal Goreng Champignons (rijstvermicellie, hete champign
Ingredienten: (4 pers.):
Ingrediënten mihoen p.p.:
ca. 100 gram mihoen (merk 3 olifanten, wit pak met blauwe opdruk, bij Toko)
ca. 75 gram kipfilet
ca. 75 gram gerookt spek van ± 1 cm. dik
mespunt ve-tsin
1 el reuzel (of 2 el olie)
1/2 prei (middelmaat)
1 el oestersaus
100 gram taugé
1 teentje knoflook
60 gram garnalen
sambal goreng champignons:
200 gram champignons
2 el santen (kokos)
1 teentje knoflook
1 tl sambal
1 tl laos
1/2 tl bruine suiker
1 stengel sereh
3 el gesneden uien
zout
Bereiding:
Bereiding mihoen: De mihoen een nacht tevoren in koud water zetten, zodat deze weekt. Van taugé staartjes verwijderen. Reuzel of olie verhitten, daarin fijngesneden knoflook zachtjes fruiten. Ontbijtspek in kleine dobbelsteentjes snijden en in dezelfde reuzel of olie uitbakken. Kipfilet fijn snijden en in de zelfde olie bakken. Mespuntje ve-tsin toevoegen. Prei in zeer dunne ringen snijden. Mihoen afgieten en in grote pan of wok doen. De bereide ingrediënten, prei en taugé toevoegen en op hoog vuur, snel roerend en omscheppend, het geheel warm maken. Bereiding sambal goreng champignons: Champignons schoonborstelen. De harde stukken van de stelen verwijderen en in grove plakken snijden (3 plakken per champignon). Gesneden uien, knoflook, sambal, laos, suiker en zout door elkaar roeren en in olie fruiten tot de uien glazig zijn. Daarna in 2 dl. water geweekte santen en serehstengel toevoegen en geheel ca 10 min. laten pruttelen. Champignons toevoegen en op een klein vuur, onder voortdurend roeren, iets laten slinken (mag niet koken). Om champignons wit te houden, kun je na het snijden eventueel een beetje citroensap er over sprenkelen. Serehstengel voor het serveren verwijderen.
Receptnummer: 4781 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: marian rademaker
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept