Ingredienten: (4 pers.):
pakje met 4 moten diepvriesvis (koolvis voldoet prima)
enkele aardappelen
2 kleine uien
150 g champignons
2 tomaten
minstens 250 g groentes naar keuze, bijv. sperziebonen, worteltjes bleekselderie, prei
zout
selderiezout
peper
paprikapoeder
olie | Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de aardappelen met zout halfgaar en snij ze in blokjes. Was de groenten , snij ze in blokjes en kook ze halfgaar. Bak de in vieren gesneden champignons met zout en peper. Snij de uien in plakken en fruit ze lichtbruin. Was de tomaten en snij ze in plakjes. Wrijf de vis in met selderiezout. Leg in een ingevette vuurvaste schaal de helft van de gemengde groenten. Leg de vis er boven op. Daarop de blokjes aardappel. Bestrooi met paprikapoeder. Dan de rest van de groenten, de champignons en bovenop de uien. Laat in de oven verder gaar worden (circa 20 minuten). Hieroverheen de plakjes tomaat en wat selderiezout. |