Nieuws   Zoeken 

Tineke's koffierisotto
Ingredienten: (10 pers.):
400 gr risottorijst
75 gr boter (echte boter geen margarine)
100 ml cointreau
sap van 1 sinaasappel (gezeefd)
gesraspte schil van 1 sinaasappel
50 gr suiker
sterke koffie
Bereiding:
smelt de boter op een zacht vuur, voeg de rijst toe en fruit deze even mee tot deze "glazig" is. Voeg de cointreau, de sinaasappelschil, de suiker en het sinaasappelsap toe. Voeg als het vocht bijna opgenomen is telkens flinke scheuten koffie toe, koffie toevoegen en blijven roeren tot de rijst gaar is. NB de textuur hoort enigszins nat en plakkerig te zijn.
Receptnummer: 4988 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: tineke
Opmerking:
Gebruik de koffierisotto eens in een Grand Dessert, met bijvoorbeeld (kant en klare) chocolademousse, (vanille of kaneel) ijs en een halve peer (uit blik), natuurlijk gegarneerd met een wafeltje (of wafelrolletje) en een toef slagroom. Heerlijk bij het kerstdiner!
variatietips: varieer naar hartelust met likeurtjes (bijv. perenlikeur, chocoladelikeur, kaneellikeur) en laat evt de sinaasappelschil en -sap weg uit het recept.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept