Netty's mexicaanse schotel
Ingredienten: (2 pers.):
1/2 krop ijsbergsla
klein zakje tortillachips
1 flinke ui
teentje knofloof
150 gr. rundergehakt
potje witte bonen in tomatensaus
scheutje tomatenketchup
1/3 flesje hete saus (Casa Fiesta)
1/2 zakje geraspte kaas
evt. zout
(chili) peper
2 kleine ovenschaaltjes (of 1 grote)
staafmixer
Bereiding:
Zet twee kleine ovenschaaltjes klaar (of 1 grote).
Bedek de bodem met tortillachips.
snij de sla in smalle reepjes en verdeel over de tortillachips
snipper de ui en de knoflook
verwarm de grill voor.
fruit de ui in wat olie. Als de uit glazig wordt, gehakt toevoegen, wat zout erbij, gehakt los maken en rul bakken. Halverwege de knoflook erbij.
verwarm tegelijkertijd in een pan de witte bonen met tomatensaus, een scheut ketchup en de mexicaanse saus. Zet de staafmixer erin en pureer. Maak op smaak met chilipeper
verdeel gehakt-ui mengsel over de sla.
verdeel de bonensaus over het gehakt
bestrooi het geheel met geraspte kaas.
onder de grill tot de kaas geslolten is: klaar.
Bij mij staat het in 15 minuten op tafel. En lekker!
Receptnummer: 502 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Netty Drijver
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept