Nieuws   Zoeken 

Walter's avocado/tomatensalade met rivierkreeftjes
Ingredienten: (4 pers.):
2 vleestomaten
2 avocado's
1 bakje rivierkreeftjes (125 gr?)
voor de saus:
4 el mayonaise
1 el tomatenketchup
1 el droge sherry
zout, peper, cayennepeper,
paprikapoeder
Bereiding:
Tomaten ontvellen, nadat je ze even in kokend water hebt gedompelt. In kleine blokjes snijden. Rijpe avocado's schillen en in blokjes snijden. Niet te klein. Besprenkelen met citroensap om kleur en smaak te behouden. Mayonaise, ketchup en sherry mengen. zout, peper en cayennepoeder (beetje) er door mengen. Stukjes tomaat, uitgelekte avocado in cocktailglazen. Rivierkreeftjes erover verdelen op een paar na. Wat dressing erover en afmaken met paprikapoeder. Paar rivierkreeftjes erop leggen. Lekker met 1 stukje stokbrood.
Receptnummer: 5041 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 12 min. | Meer recepten van: Walter
Opmerking:
Ik heb dit recept kerst 2000 gemaakt voor 18 personen. 1 persoon hield niet van tomaat. De rest vond het heerlijk. Ook diegenen, die niet van garnalen hielden, want rivierkreeft is daar dus echt niet mee te vergelijken. Zeer feestelijk.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept