Madelon's citroentaart met gecondenseerde melk |
Ingredienten: (8 pers.):
Voor de bodem:
27 maria biskwie
130 gr. boter
Voor de vulling:
1 blik (gezoete) gecondenseerde melk
1/4 liter slagroom
4 citroenen
pakje klopvast | Bereiding:
de bodem: De biskwie's fijnprakken met de gesmolten boter en aandrukken in een springvorm. de vulling: In de mixer (of met staafmixer) op een lage stand slagroom kloppen met klopvast, totdat het lobbig is. De gecond. melk er doorheen mengen en pas als deze geheel is toegevoegd het sap van de citroenen beetje bij beetje toevoegen. De vulling blijft een beetje slap, maar deze stijft op in de koelkast (net als bij kwarktaart). Versier de taart met bijv. vruchtjes en poedersuiker. Chocolaatjes zijn niet aan te raden. |
Receptnummer: 5096 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Madelon |
Opmerking: Dit populaire familierecept kan dankzij de reacties van de snelklaar-lezers weer in ere worden hersteld! Een hele snelle, bijzondere taart die ook lekker is als dessert. |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |