Nieuws   Zoeken 

Knoedels met 'kwetsen' voor Tineke
Ingredienten: (4 pers.):
VOOR HET AARDAPPELDEEG:
1 kilo gekookte, bloemige aardappelen
2 eieren
20 gram boter
250 gram bloem
mespuntje bakpoeder
2 eetlepels room
zout
VOOR DE VULLING:
1 kilo kwetsen (stevige, langwerpige donkerblauwe pruimen, ze moeten echt stevig zijn)
VERDER:
80 gram broodkruim (verkruimel hiervoor licht geroosterd witbrood of toast)
een paar eetlepels suiker
80 gram boter
basterdsuiker om te bestrooien
Bereiding:
De aardappelen in de schil koken, direct pellen en fijnstampen. Snel alle ingrediƫnten voor het deeg vermengen en uitrollen in een lap van ca. 4-5 mm dik. Het uitgerolde aardappeldeeg in vierkanten van ca. 7 x 7 cm snijden. Midden op elk vierkant een kwets leggen. Het vierkant dichtvouwen en er ronde ballen van vormen. De ballen in kokend water met zout gaarkoken, dit duurt ca. 4-5 minuten; als ze gaar zijn komen ze bovendrijven. Intussen het broodkruim met wat suiker in de boter zachtjes roosteren tot het lekker donkerbruin is. Wel blijven roeren! De uitgelekte knoedels erin wentelen en ze met basterdsuiker bestrooid opdienen.
Receptnummer: 5173 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Judith
Opmerking:
Kwetsen zijn meestal half/eind augustus te koop bij de beter gesorteerde groentezaak. Er zijn meer soorten langwerpige pruimen, maar voel even of ze wel stevig genoeg zijn, zachte sappige pruimen zijn hier niet geschikt voor en meestal ook te zoet. Dit recept kan ook met niet al te rijpe abrikozen worden gemaakt.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept