Nieuws   Zoeken 

Beppie's honingbroodschotel
Ingredienten: (4 pers.):
4 sneetjes witbrood.
50 gr. boter.
125 gr. krenten.
3 eieren.
1/2 ctroen.
3 dl. melk.
2 eetl. cognac of rum.
2 eetl. honing.
1/2 theel. nootmuskaat.
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 180° C. Besmeer de sneetjes brood met boter en snijd elk sneetje in 4 driehoekjes. Vet een ovenschaal in en schik er de laagjes brood in. Bestrooi elke laag met krenten. Leg de laatste laag brooddriehoekjes met de beboterde kant naar boven. Splits 1 van de eieren en rasp de schil van de 1/2 citroen. Klop de eierdooier, de 2 hele eieren, de melk doorelkaar en roer de citroenschil erdoor. Doe de cognac of rum erdoor, (hoeft niet persé hoor!) Giet de vloeistof over het brood en sprenkel de honing er over. Laat de schotel 1 uur rusten. Strooi de nootmuskaat over het brood en bak de schotel 30 - 40 min. tot hij goudbruin is. Eet smakelijk!
Receptnummer: 5189 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Mijn moeder maaktte vroeger iets dergelijks om het oude brood op te maken. Maar van vers brood, of brood van 1 dag oud, is het eigenlijk veel lekkerder!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept