Ingredienten: (3 pers.):
3 teentjes knoflook
2 uien
1 el boter
2 vleestomaten
1 struik bleekselderij
50 gr geraspte kaas
125 ml witte wijn
peper en zout | Bereiding:
Uien fijnsnipperen, knoflook persen. Boter smelten, en ui en knoflook fruiten, tot de uien zacht zijn. De tomaten in kleine stukjes snijden, (eventueel eerst in kokend water dompelen en het vel verwijderen). Wijn toevoegen en 5 minuten laten koken. Tomatenstukjes toevoegen en kruiden met peper en zout, en nog even laten pruttelen. Bleekselderij schoonmaken en in kleine stukjes snijden, en 2 minuten laten koken. Bleekselderij afgieten en goed uit laten lekken. Bleekselderij in een ingevette ovenschaal doen, en het uit-tomaatmengsel over de bleekselderij verdelen. Bestrooien met kaas, en 20 minuten laten gratineren in een voorverwarmde oven (200 graden). |