Nieuws   Zoeken 

@3anne's Chicken Picata
Ingredienten: (4 pers.):
4 kippenfilets
1 1/2 eetlepel bloem
3 eetlepels zachte boter
bloem
2 eetlepels olijfolie
1 dl droge witte wijn
1/2 dl vers citroensap
60 ml kippenbouillon
2 eetlepels kappertjes
2 eetlepels gehakte peterselie
Bereiding:
Doe de kippenfilets tussen 2 velletjes plastic en klop ze met b.v. de achterkant van een zware steelpan of de deegroller voorzichtig plat tot ze ca. 1/2 cm dik zijn. Kneed 1 eetlepel boter tot een pasta met 1 1/2 eetlepel bloem, zet dit apart. Doe peper en zout op de filets en haal ze door de bloem, schud het teveel aan bloem eraf. Zet twee grote koekenpannen op het vuur en doe de olie en de overgbleven boter in de pan. Bak de filets op een hoog vuur gedurende 3 minuten aan ieder kant gaar en zet ze bedekt met folie op een warme plaats. Doe de wijn, de bouillon en het citroensap in een pan op een middelhoog vuur. Doe het boterballetje erbij en roer de saus tot hij dikker wordt. Voeg dan de kappertjes en de peterselie toe. Roer en giet de saus over de filets. Serveer direct.
Receptnummer: 5242 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: @3anne
Opmerking:
Simpel, snel en very tasty. Ik heb het recept uit de Bon Appetite overgenomen, Er waren heel veel positieve reactie van lezers.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept