Lydia's hazelnootpudding(van wilma)
Ingredienten: (6 pers.):
1/2 liter slagroom
4 blaadjes gelatine
1 dl melk
1 pot hazelnootpasta(Nutella)
voor de garnering:
gezoete geklopte slagroom
gesuikerde chocolade-hazelnoten
Bereiding:
Klop de slagroom lobbig. Week de gelatine 10 min. In koud water. Verhit de melk, haal de pan van het vuur en laat de gelatine in de melk oplossen. Doe de hazelnootpasta in een kom en roer de melk erdoor. Laat het mengsel afkoelen en schep de slagroom erdoor. Spoel een puddingvorm om met koud water en schep het mengsel erin. Laat het tenminste een halve dag in de koelkast opstijven. Garneer de pudding met rozetten slagroom en gesuikerde chocolade-hazelnoten.
Receptnummer: 5262 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Lydia
Opmerking:
De hazelnootpasta gaat gemakkelijk uit de pot als je die even zonder deksel in de magnetron zet. Om klontjes te voorkomen kun je het mengsel van melk+gelatine+hazelnootpasta nog even in de magnetron zetten voor je de slagroom toevoegt. Gesuikerde chocolade-hazelnoten zie recept nr 5263
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept