Nieuws   Zoeken 

Riet's kabeljauw uit de oven
Ingredienten: (4 pers.):
600 gr.kabeljauw filet (diepvries)
1/2 spitskooltje
1 prei
250 gr.zuurkool
50 gr boter
zout en peper
Bereiding:
Laat de kabeljauw ontdooien.Snijd de spitskool in smalle reepjes en de prei in dunne ringen in dunne ringen.Was de prei zorgvuldig en laat ze uitlekken. Spoel de zuurkool af onder de koude kraan om de zure smaak kwijt te raken en laat ze goed uitlekken. Bestrijk een ovenschaal met de helft van de boter. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Verhit de resterende boter in een grote koekepan of braadpan en laat de spitskool en de prei met een eetl.water regelmatig omscheppend ca.10 min.smo- ren.Schep er de zuurkool door en breng het mengsel op smaak met wat zout en peper. Schep de groenten in de ovenschaal en leg de kabeljauwfilets erop. Bestrooi de vis met wat zout en peper.Zet de ovenschaal 20 min. in de voorverwarmde oven. Lekker met aardappelpuree. Dit Recept is ook te maken in de magnetron. (bereidingstijd is dan 20 min.) Ontdooi de kabeljauw in de magnetron. Smelt de boter in een magnetronschaal. Schep het groentemengsel door de boter en zet de afgedekte schaal ca.3 min. op vol vermogen in de magnetron.Leg nu de vis op de groenten en bestrooi met wat zout en peper.Zet de afgedekte schaal 10 min.op ca.500 Watt terug in de magnetron.
Receptnummer: 5285 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Riet Karremans
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept