Nieuws   Zoeken 

@3anne's kipfilet op romige prei
Ingredienten: (4 pers.):
4 kipfilets
1 kilo prei
1/2 eetlepels olie
2 1/2 eetlepel boter
1 1/2 dl witte wijn
1 1/2 dl kippenbouillon
1 1/2 dl room
Bereiding:
Snij de prei overdwars doormidden en en dan diagonaal in in reepjes van 1 1/2 cm Droog de kip af en bak deze in de olie en een halve eetlepel boter bruin, ca. 4 minuten aan iedere kant. Haal de filets uit de pan en zet ze apart. Deglaceer met de wijn de pan en laat de wijn tot ca. 4 eetlepels inkoken. Doe de prei in de pan en voeg de boter, peper en zout naar smaak toe. Laat de prei op een laag vuur met de deksel op de pan gedurende 10 minuten zacht worden. Voeg de bouillon toe. Leg de kip en de jus op de prei. Zet de pan op een zacht vuur en laat de prei en de kip zacht en gaar worden (8 minuten). Leg de kip op een warm bord en voeg de room aan de prei toe. Draai het vuur omhoog en kook gedurende twee minuten de saus in. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de kip bovenop de prei.
Receptnummer: 5288 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: @3anne
Opmerking:
Snel, makkelijk en alweer uit de Bon Appetite, met weer heel veel enthousiaste reacties.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept