Ingredienten: (4 pers.):
4 kipfilets
200 gr ontbijtspek (plakjes)
3 uien
3 Vleestomaten
1 aubergine
1 courgette
potje groene olijven (zonder pit)
potje zongedroogde tomaten
1 pak spaghetti
1 potje pesto (rood of groen)
4 teentjes knoflook | Bereiding:
Snij de uien, tomaten, aubergine, courgette in ringen / plakjes. Leg alles gelaagd in een ovenschaal. (bij voorkeur eerst ui, dan tomaat, aubergine, courgette) Giet dan de olijven er overheen inclusief sap. Verdeel de zongedroogde tomaten over de schaal. Snij de kip in blokjes en wikkel deze in het onbijtspek. Als het ontbijtspek lange repen zijn, kun je ze wel halveren. Leg de kip/spek rolletjes boven op de groente schotel. Doe de schotel in een 180 gr. voorverwarmde oven. ongeveer 20 min. Kook nu de spaghetti volgens aanwijzingen "al dente". Giet spaghetti af en bak in een beetje olijfolie in een koekepan. Pers de knoflook erdoor en een half potje pesto. Bak ongeveer 5 min op hoogste stand. Roer wel goed! Serveer dan de groente / kip schotel met de spaghetti ernaast... |