Nieuws   Zoeken 

Reina's noten/rumtaart (van collega Rob zijn vrouw)
Ingredienten: (8 pers.):
8 eieren
250 gr. suiker
200 gr. bruine hazelnoten
Vulling:
1/2 ltr. slagroom
1 zakje vanillesuiker
3 eetl. (stroh)rum
1 zakje klopvast
Bereiding:
Hazelnoten in blender of keukenmachine malen. Een paar achterhouden voor de versiering. Eieren splitsen. Eiwit stijfkloppen. Eigeel, suiker en gemalen hazelnoten mixen, dan heel voorzichtig het eiwit door het hazelnootmengsel spatelen. In ingevette taartvorm (26 cm) doen. Ong. 1 1/2 uur in voorverwarmde oven 180 gr. iets onder het midden. Taart goed laten afkoelen. Slagroom stijfkloppen met ingrediƫnten voor de vulling. Taart doormidden snijden en 3/4 vullen met de slagroom. Rest op bovenkant van de taart uitstrijken en wat hazelnoten er op verdelen.
Receptnummer: 5323 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Reina
Opmerking:
Ik heb bij de bereidingstijd de oven- en afkoeltijd niet meegerekend. Dus niet echt snel klaar. Maar wel makkelijk. Maar hij is zoooooo lekker, dat ik jullie deze taart niet wilde onthouden.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept