Nieuws   Zoeken 

Bami en kip in smoor van Ingrid
Ingredienten: (4 pers.):
Bami:
1 pak mie nestjes
2 dikke preien
5 speklappen ( kruiden met vleeskruiden )
1 mix voor bami speciaal ( honig )
1 zakje bamikruiden ( conimex )
3 dikke uien
(aanvulling:)
Kip in smoor:
+ 4 dubbele borststukken (of meer of minder) in 4 stukken hakken.
Knoflook poeder
Zwarte peper
Zout
Paprika poeder
Ketjap manis
Bereiding:
Bami: Speklappen in stukjes snijden en kruiden. Daarna bakken, en daarna de gesneden uien en de prei er bij doen. Bami mix wellen en erbij doen en als laatste de bamikruiden en eventueel Zwarte peper naar smaak toevoegen. Lekker laten garen op een zacht vuurtje tot de bami gaar is en dan doorelkaar hutselen.
(aanvulling:) Kip in smoor:
Stukje boter in de pan. Als deze gesmolten is de kip er in. Even om en om bakken, dan de knoflookpoder er over heen strooien en zwarte peper, zout en paprikapoeder ( pikant ) naar smaak toevoegen. Dit geheel afblussen met ketjap manis. Even laten sudderen, en dan de andere kant van de kip kruiden. Een kopje water toe voegen , en het geheel een klein uurtje laten sudderen. (misschien tussen door nog even bijkruiden (wat jij wil))
Receptnummer: 5348 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 90 min. | Meer recepten van: Ingrid
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept