Nieuws   Zoeken 

Jos' maaltijd-aardappelsalde
Ingredienten: (6 pers.):
1500 gr.voorgekookte kleine krielaardappeltjes of grote kriel maar dan gehalveerd
1 grote gesnipperde ui
1 blik of pot doperwten/worteltjes uitgelekt
halve gesnipperde komkommer
2 tomaten(zonder zaad)in blokjes gesneden
1 gesnipperde appel
1 klein blikje uitgelekte ananasstukjes
4 gekookte en aan stukjes gesneden eieren
keuze uit of :1 pot aan stukjes gesneden en gebakken bockworsten of;
3 ons gekruid en rul gebakken gehakt
2 ons magere uitgebakken spekreepjes
2 ons noorse garnalen of surimisticks of beide
voor de liefhebbers eventueel nog wat gesnipperde paprika en bleekselderij toevoegen of er apart bij serveren
Voor de saus:
10 eetlepels fritessaus
5 eetlepels tomatenketchup
scheut citroensap
scheut gembersiroop
pakje slagroom
perper/zout/paprikapoeder
peterselie/dille
scheut sherry
worcestersaus (enkele druppels)
wat suiker
de saus moet licht pittig smaken
Bereiding:
Alle ingredienten klaarmaken, bakken, koken etcetera. Dan laten afkoelen en met elkaar vermengen op de uitgebakken spekjes na. Deze apart erbij serveren of pas op het laatste moment er door mengen. Saus erdoor mengen en het geheel in de koelkast plaatsen tot gebruik eventueel serveren met toast. uitbreiden met gerookte paling en/of zalm etcetera.
Receptnummer: 5622 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Jos Plu
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept