Nieuws   Zoeken 

Jolanda's jachtkip (gekregen van Bas)
Ingredienten: (4 pers.):
1,5 kg kippestukken
bakje spekreepjes
2 uien
150 ml droge rode wijn
300 ml kippebouillon
1 blik gepelde tomaten in blokjes
250 gram champignons
2 eetl sojasaus
2 laurierblaadjes
100 g boter
50 g bloem
peper
zout
Bereiding:
Snipper de uien en snij de champignons in plakjes. Smelt de boter in een grote pan en braad de kip met de spekjes en de uien tot de kip bruin is. Strooi de bloem erover en roer gedurende 1 minuut. Voeg al roerend de wijn en de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en voeg dan de tomaten, champignons, laurierblaadjes, sojasaus en zout en peper toe. Doe de deksel op de pan en laat het gerecht een uur sudderen. Verwijder de laurierblaadjes. Haal de kip uit de pan en bind de saus eventueel met wat bloem of allesbinder. Serveer de kip in de saus.
Receptnummer: 5744 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 90 min. | Meer recepten van: Jolanda
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept